Elinikäinen rakkaus odottaa!
PeSal:n luistelukoulussa lapsilla on tilaisuus oppia korkeatasoisessa ammattivalmennuksessa luistelutaitojen perusteet, joiden varaan on mahdollista rakentaa vaikka elämänpituinen luistelu-ura joko taitoluistelun tai jääkiekon parissa. Luistelukoulussa keskitytään perusluistelutaitoon, eikä aiempaa luistelutaitoa vaadita. Aloittamiseen tarvitaan vain intoa oppimiseen, luistimet, lämmin kerrasto mukavan verryttelyasun alle, fleecetakki, sormikkaat ja kypärä tai suojaava panta.
Luistelu on loistava harrastus, jossa oppii motorisia taitoja ja sitkeyttä. Samalla kehittyvät oikea ryhti, liikkeiden rytmillisyys, ilmaiseminen ja tasapaino. Vauhdikas, voimaa ja nopeutta vaativa taitoluistelu sopii myös hyvin urheilullisille pojille. Luistelemaan oppii paremmin ilman mailaa, ja esimerkiksi moni huippujääkiekkoilija on aloittanut luistelu-uransa taitoluistelun luistelukoulusta!
PeSal järjestää luistelukoulua 3-8 -vuotiaille.
Luistelukoulu maanantaisin klo 17:10-18:00
HUOM! Hinta ja luistelukoulun teemat löytyvät sivun lopusta!
Mahdolliset kysymykset voi osoittaa sähköpostitse pj.pesal@gmail.com
LUISTELUKOULULAISTEN OHJE
LUISTELUVARUSTEET
Luistimet ovat luistelijan tärkein varuste.
Luistelukoulun voi aloittaa harjoitus- tai kaunoluistimilla tai hokkareilla.
Luisteluharrastuksesta saa kuitenkin enemmän irti kunnollisilla taitoluistimilla. Kunnolliset luistimet ovat hyvin nilkkaa tukevia ja taitoluisteluterällä varustettuja, mikä auttaa luistelutaidon oppimisessa.
Taitoluistimia myyvät taitoluistelutarvikkeisiin erikoistuneet liikkeet. Valikoimissa on myös käytettyjä luistimia, sillä hyvät taitoluistimet kestävät kulutusta ja ne voidaan myydä useita kertoja eteenpäin. Voit kysyä neuvoa luistinten hankkimiseen seuran edustajalta tai ryhmäsi ohjaajalta. Pesalilta löytyy käytettyjä taitoluistimia jonkin verran, joten kysymällä saatat saada hyvät luistimet edullisesti omalta hallilta.
Luistimien oikea käyttö ja huolto on erittäin tärkeää.
Luistimet sidotaan niin, että ne ovat tiukimmalla nilkan kohdalla. Tähän kohtaan voi solmia alkusolmun. Varren yläosassa tulee olla sen verran tilaa, että varren ja luistimen väliin mahtuu sormi.
Käytä teräsuojia aina jään ulkopuolella.
Kuivaa terät huolellisesti jokaisen käytön jälkeen.
Käytä pehmeitä kangassuojia tai kangaspusseja luistinten säilytyksessä.
Puhdista kenkäosa säännöllisesti, tarkista ruuvit ja vaihda tarvittaessa nauhat.
Teroituta taitoluistimet mieluiten taitoluistimiin erikoistuneella teroittajalla.
Luistelukouluun kannattaa pukeutua joustaviin ja lämpimiin vaatteisiin useina kerroksina, sillä jäähalli on kylmä. Hyvä yhdistelmä on esimerkiksi verryttelypuku/ softshell haalari tai paksut trikoot ja sen alla lämpimiä kerroksia tarpeen mukaan, kuten ohut villakerrasto.
Muista myös sormikkaat tai lapaset.
Kypärä ei ole pakollinen, mutta suositeltava pienemmille luistelijoille.
Huolehdi, että vaatteiden mukana ei kulkeudu hiekkaa jäälle.
Nimikoi kaikki varusteesi.
Kun luistelija tulee luistelukouluun ensimmäistä kertaa, hän saa ilmoittautuessaan luistelukoulupassin. Passiin kerätään tarroja joka luistelukerralta.
Kannattaa saapua jäähallille hyvissä ajoin. Tunti pääsee mukavammin käyntiin, kun luistimet on sidottu rauhassa eikä tulla myöhässä jäälle. Vessakäynnistä on huolehdittava ennen tunnin alkua.
Lapsi voi parhaiten keskittyä tuntiin, kun
vanhemmat siirtyvät seuraamaan harjoituksia katsomosta tai
kahviosta. Vanhemmat eivät voi seurata tuntia kaukalon pleksittömillä alueilla eivätkä vanhemmat voi tulla jäälle lapsen kanssa. Huomioithan, että hallilla jään laidalla olevat matot on
tarkoitettu luistelijoille. Matoilla ei saa kävellä kengillä. Jäähallien
vaihtoaitioalueella ei myöskään saa kulkea ilman luistimia.
Luistelukoululaisille jaetaan kauden viimeisellä luistelukoulukerralla
osallistumisdiplomit.